Meny Blå Lågan v.4 23/1 – 27/1
Måndag 23/1
- Gratinerad falukorv med potatismos #L
- Sprödbakad fisk med äpple- och currydressing samt kokt potatis #G#L
- * Skinkstek med gräddsky, äppelmos samt kokt potatis #L
Tisdag 24/1
- Spaghetti med köttfärssås #G
- Kycklinggryta med soltorkad tomat, basilika samt ris #L
- * Oxbringa med rotmos samt senapscremé #L
Onsdag 25/1
- Kålpudding med brunsås, lingonsylt och kokt potatis #L
- Jambalaya (räkor, skinka, kyckling) med rhode islanddressing #L
- * Fiskgratäng med skaldjurssås, dill, fänkål samt potatispuré #L
Torsdag 26/1
1.a Ärtsoppa med pannkaka #G#L
1.b Nikkalouktasoppa och pannkaka #G#L
- Wallenbergare ala Lågan med skysås, lingonsylt samt potatismos #L
- * Strimlad kyckling med kokosgrädde, röd curry, ananas, paprika samt ris
Fredag 27/1
- Thaigryta med kyckling, röd curry, paprika, ananas, bambuskott och jasminris
- Stekt fläsk med löksås och kokt potatis #L
- * Rödvinsbrässerad högrev med citronbakade morötter, vitlökssmör, rödvinssky samt rostad potatis #L
Gluten och laktos är märkt med #G och #L, Information om övriga allergener, ring Blå lågan 0243-71661 eller kontakta personalen
*Lätt & Rätt ett smalare alternativ
Veckans Sallad: Ost- & skinksallad med pasta, broccoli, picklad rödlök samt rhode islanddressing #G #L
Varje vecka: Hamburgare #G
Vegetariska alternativ:
Måndag: Tomatgratinerad quornfilé med potatismos #L
Tisdag: Veg. Bolognese med pasta #G
Onsdag: Veg. jambalaya med rhode islandsås #L
Torsdag: Veg. Nikkalouktasoppa och pannkaka #G#L
Fredag: Veg. thaigryta med ris
Med reservation för ändringar
Meny Blå Lågan v.5 30/1 – 3/2
Måndag 30/1
- Chicken nuggets med currydressing och jasminris #L
- Johans falukorv (creme fraiche, bacon, senap) och potatismos #L
- * Pepparbakad fläskkarré med skysås, syrad rödlökscremé samt rostade rotfrukter
Tisdag 31/1
- Gulaschgryta med kokt potatis
- Pasta med skinka, purjolök och champinjoner #G#L
- * Kycklinggryta med curry, kokos, ingefära, vitlök samt ris
Onsdag 1/2
- Fisk på fiskarhustruns vis med potatismos #L
- Köttfärs- och paprikagratäng med jasminris #L
- * Bouef Bourguignon med fläsk, syltlök, rödvin samt potatispuré #L
Torsdag 2/2
1.a Ärtsoppa med pannkaka #G#L
1.b Blomkålssoppa och pannkaka #G#L
- Nattbakad fläskkarré med rödvinssky, tzatziki samt rostad potatis #L
- * Kyckling med citronsås, bladspenat, kalamataoliver samt tagliatelle #G#L
Fredag 3/2
- Färsbiff med pepparsås och ugnsrostad potatis #L
- Sprödbakad fisk med skagenröra och kokt potatis #G#L
- * Dillkött med kokt potatis #L
Gluten och laktos är märkt med #G och #L, Information om övriga allergener, ring Blå lågan 0243-71661 eller kontakta personalen
*Lätt & Rätt ett smalare alternativ
Veckans Sallad: Rostbiff med inlagd gurka, ugnsbakad morot, rostad lök samt dijon- & pepparrotsdressing #G#L
Varje vecka: Hamburgare #G
Vegetariska alternativ:
Måndag: Veg. Nuggets med currydressing och jasminris#G #L
Tisdag: Pasta med sås (champinjon, purjolök, quorn) #G#L
Onsdag: Veg. pytt med vitlöksdressing #L
Torsdag: Blomkålssoppa med pannkaka #G#L
Fredag: Veg. biff med vitlöksdressing och rostad potatis #L
Med reservation för ändringar