skip to Main Content

Meny Blå Lågan v.40  30/9 – 4/10

 

Måndag 30/9

  1. Köttbullar med gräddsås, lingonsylt samt potatismos #L
  2. Sprödbakad fisk med remouladsås och kokt potatis #G#L
  3. Biff Stroganoff med creme fraiche, dijon samt ris #L

Tisdag 1/10

  1. Italiensk köttfärsröra (oliv, soltorkad tomat, vitlök mm) med pasta #G#L
  2. Flygande Jakob (kyckling, bacon, jordnötter, banan) med ris #L
  3. Fiskgratäng med saffran, paprika och lök samt potatismos #L

Onsdag 2/10

  1. Gratinerad kassler med färskost, grönsaker samt potatismos #L
  2. Kalkonschnitzel cordon blue med gräddig tomatsås samt jasminris #G#L
  3. Köttfärslimpa med timjanssky, rårörda lingon och kokt potatis #L

Torsdag 3/10

1.a Ärtsoppa med pannkaka #G#L

1.b Tomatsoppa med pannkaka #G#L

  1. Nattbakad fläskkarré med pepparsås och stekt potatis #L
  2. Cajunkryddat strimlat nötkött med tomat- & basilikasås samt jasminris

Fredag 4/10

  1. Färsbiff med potatisgratäng och rödvinssky #L
  2. Thaikycklinggryta med cocosmjölk, limeblad, thaibasilika samt jasminris
  3. Stekt sej med gräslökssås och kokt potatis #L.

 

 

Maträtter som innehåller gluten och laktos är märkt med #G och #L, Information om övriga allergener, ring Blå lågan 0243-725 16 eller kontakta personalen

Veckans Sallad: Caesarsallad med kyckling, bacon, krutonger samt caesardressing #G#L

Varje vecka: Hamburgare #G

Vegetariska alternativ:

Måndag: Veg. biff med remouladsås samt potatismos #L

Tisdag: Flygande Jakob (quornfilé, banan, jordnötter) med ris #L

Onsdag: Vårrulle med sweetchili, wokgrönsaker och ris #G#L

Torsdag: Tomatsoppa med pannkaka #G#L

Fredag: Broccolimedaljonger med potatisgratäng #L

Med reservation för ändringar

Lunchmeny Blå lågan 24v40

Meny Blå Lågan v.41  7/10 – 11/10

 

Måndag 7/10

  1. Gratinerad falukorv med potatismos #L
  2. Sprödbakad fisk med äpple- och currysås samt kokt potatis #G#L
  3. Soja/vitlöksmarinerat kycklinglår med srirachamajo & ris

Tisdag 8/10

  1. Strimlad kyckling i pestosås med pasta #G#L
  2. Köttbullar med gräddsås, lingonsylt och potatismos #L
  3. Sej i ägg- och persiljesås samt kokt potatis #L

Onsdag 9/10

  1. Kåldolmar med brunsås, lingonsylt samt kokt potatis #L
  2. Jambalaya (kyckling, räka, skinka) med rhode islandsås #L
  3. Strimlat fläsk i cocossås med jasminris

Torsdag 10/10

1.a Ärtsoppa med pannkaka #G#L

1.b Potatis- och purjolökssoppa med pannkaka #G#L

  1. Färsbiff med choronsås och stekt potatis #L
  2. Helstekt kotlettrad med dijon- & dragonsås samt rostad potatis #L

Fredag 11/10

  1. Tacogratäng med ris #L
  2. Schnitzel med pepparsås och stekt potatis #G#L
  3. Stekt kycklingfilé med tzatziki och rostade rotfrukter #L

 

 

Maträtter som innehåller gluten och laktos är märkt med #G och #L, Information om övriga allergener, ring Blå lågan 0243-725 16 eller kontakta personalen

 

Veckans Sallad: Kebabsallad med vitlöksdressing #L

Varje vecka: Hamburgare #G

Vegetariska alternativ:

Måndag: Falafel med äppel- och currysås samt potatismos #L

Tisdag: Veg. gryta med ris

Onsdag: Vårrullar med grönsaker och ris

Torsdag: Potatis- och purjolökssoppa med pannkaka #G#L

Fredag: Veg. tacogratäng med ris #L

 

Med reservation för ändringar

Lunchmeny Blå lågan 24v41

Back To Top