skip to Main Content

Meny Blå Lågan v.4  23/1 – 27/1

 

Måndag 23/1

  1. Gratinerad falukorv med potatismos #L
  2. Sprödbakad fisk med äpple- och currydressing samt kokt potatis #G#L
  3. * Skinkstek med gräddsky, äppelmos samt kokt potatis #L

Tisdag 24/1                                               

  1. Spaghetti med köttfärssås #G
  2. Kycklinggryta med soltorkad tomat, basilika samt ris #L
  3. * Oxbringa med rotmos samt senapscremé #L

Onsdag 25/1

  1. Kålpudding med brunsås, lingonsylt och kokt potatis #L
  2. Jambalaya (räkor, skinka, kyckling) med rhode islanddressing #L
  3. * Fiskgratäng med skaldjurssås, dill, fänkål samt potatispuré #L

Torsdag 26/1

1.a Ärtsoppa med pannkaka #G#L

1.b Nikkalouktasoppa och pannkaka #G#L

  1. Wallenbergare ala Lågan med skysås, lingonsylt samt potatismos #L
  2. * Strimlad kyckling med kokosgrädde, röd curry, ananas, paprika samt ris

Fredag 27/1

  1. Thaigryta med kyckling, röd curry, paprika, ananas, bambuskott och jasminris
  2. Stekt fläsk med löksås och kokt potatis #L
  3. * Rödvinsbrässerad högrev med citronbakade morötter, vitlökssmör, rödvinssky samt rostad potatis #L

 

Gluten och laktos är märkt med #G och #L, Information om övriga allergener, ring Blå lågan 0243-71661 eller kontakta personalen

*Lätt & Rätt ett smalare alternativ

 

Veckans Sallad: Ost- & skinksallad med pasta, broccoli, picklad rödlök samt rhode islanddressing #G #L

Varje vecka: Hamburgare #G

Vegetariska alternativ:

Måndag: Tomatgratinerad quornfilé med potatismos #L

Tisdag: Veg. Bolognese med pasta #G

Onsdag: Veg. jambalaya med rhode islandsås #L

Torsdag: Veg. Nikkalouktasoppa och pannkaka #G#L

Fredag: Veg. thaigryta med ris

 

Med reservation för ändringar

Lunchmeny Blå lågan 23v4

Meny Blå Lågan v.5  30/1 – 3/2

 

Måndag 30/1

  1. Chicken nuggets med currydressing och jasminris #L
  2. Johans falukorv (creme fraiche, bacon, senap) och potatismos #L
  3. * Pepparbakad fläskkarré med skysås, syrad rödlökscremé samt rostade rotfrukter

Tisdag 31/1

  1. Gulaschgryta med kokt potatis
  2. Pasta med skinka, purjolök och champinjoner #G#L
  3. * Kycklinggryta med curry, kokos, ingefära, vitlök samt ris

Onsdag 1/2

  1. Fisk på fiskarhustruns vis med potatismos #L
  2. Köttfärs- och paprikagratäng med jasminris #L
  3. * Bouef Bourguignon med fläsk, syltlök, rödvin samt potatispuré #L

Torsdag 2/2

1.a Ärtsoppa med pannkaka #G#L

1.b Blomkålssoppa och pannkaka #G#L

  1. Nattbakad fläskkarré med rödvinssky, tzatziki samt rostad potatis #L
  2. * Kyckling med citronsås, bladspenat, kalamataoliver samt tagliatelle #G#L

Fredag 3/2

  1. Färsbiff med pepparsås och ugnsrostad potatis #L
  2. Sprödbakad fisk med skagenröra och kokt potatis #G#L
  3. * Dillkött med kokt potatis #L

 

Gluten och laktos är märkt med #G och #L, Information om övriga allergener, ring Blå lågan 0243-71661 eller kontakta personalen

*Lätt & Rätt ett smalare alternativ

 

Veckans Sallad: Rostbiff med inlagd gurka, ugnsbakad morot, rostad lök samt dijon- & pepparrotsdressing #G#L

Varje vecka: Hamburgare #G

Vegetariska alternativ:

Måndag: Veg. Nuggets med currydressing och jasminris#G #L

Tisdag: Pasta med sås (champinjon, purjolök, quorn) #G#L

Onsdag: Veg. pytt med vitlöksdressing #L

Torsdag: Blomkålssoppa med pannkaka #G#L

Fredag: Veg. biff med vitlöksdressing och rostad potatis #L

 

Med reservation för ändringar

Lunchmeny Blå lågan 23v5

Back To Top