skip to Main Content

Meny Blå Lågan v. 46 10-14/11                                               

Måndag 10/11

  1. Sprödbakad torsk med rom- & purjolökssås & kokt potatis #G
  2. Ugnstekt lunchkorv med senapssås & potatismos #L
  3. Asiatisk biffgryta med lök, curry & jasminris

Tisdag 11/116

  1. Pepparrotskött & kokt potatis #L
  2. Pasta med Salsiccia, tomat & Burrata #L #G
  3. Stekt sej med kall dill-& citronsås & örtrostad potatis #G

Onsdag 12/11

  1. Spansk fiskgratäng med paprika, lök, tomat, oliver, creme fraiche & kokt potatis #L
  2. Rotmos med fläskkorv från Siljans Chark #L
  3. Pulled pork med fermenterad vitlöksyoghurt och rostad potatis #L

Torsdag 13/11

1.a Ärtsoppa med pannkaka #G#L

1.b Rostad tomat& paprikasoppa med pannkaka #G#L

  1. Viltfärsbiffar med enbärsgräddsås, rårörda lingon & potatismos #L
  2. Vegetarisk lasagne med grillgrönsaker #L #G

Fredag 14/11

  1. Ugnsbakad regnbåge med tomat, fänkål, saffransaioli & kokt potatis
  2. Hamburgare med dressing, ost, bröd &stekt potatis #G#L
  3. Kycklinglår med soltorkadtomat, bladspenat, crèmefraiche & ris #L

 

Maträtter som innehåller gluten och laktos är märkt med #G och #L, Information om övriga allergener, ring Blå lågan 0243-725 16 eller kontakta personalen

 

Veckans Sallad: Tacosallad med stekt köttfärs, riven ost, guacamole, salsa & nachos #L

 

Vegetariska alternativ:

Måndag: Veg. biff med purjolöksdressing & kokt potatis

Tisdag: Pasta med soltorkad tomatgryta med grana padano #G#L

Onsdag: Veg. Pytt med vitlöksdressing #L

Torsdag: Rostad tomat& paprikasoppa med pannkaka #G#L

Fredag: Veg. Burgare med dressing, ost, bröd & stekt potatis #G#L

 

Med reservation för ändringar

Lunchmeny Blå lågan 2025v46

Meny Blå Lågan v. 47 17-21/11                                                        

Måndag 17/11

  1. Stekt falukorv & stuvade makaroner #G #L
  2. Sprödbakad fisk med remouladsås & kokt potatis #G
  3. Asiatisk kycklinggryta med cashewnötter & ris

Tisdag 18/11

  1. Spaghetti & köttfärssås #G
  2. Bouef Bourgogne (bacon, lök, svamp) & potatismos #L
  3. Ugnsbakad sej med vitvinssås, soltorkade tomater & kokt potatis #L

Onsdag 19/11

  1. Björkeby fisk med örtsås & potatismos #L #G
  2. Flygande Jacob (kyckling, bacon, banan, jordnötter) & ris #L
  3. Biff med dijon & dragonsås, champinjoner & ris #L

Torsdag 20/11

1.a Ärtsoppa med pannkaka #G#L

1.b Broccolisoppa med pannkaka #G#L

  1. Nattbakad fläskkarré med rödvinssky, örtsmör & rostad potatis #L
  2. Kebabgryta med vitlöksyoghurt & ris #L

Fredag 21/11

  1. Vårrullar med nötkött, sötsursås & jasminris #L #G
  2. Färsbiff med pepparsås & rostad potatis #L
  3. Parmesanpanerad kycklinglår med caesardressing & rostad potatis #

 

Maträtter som innehåller gluten och laktos är märkt med #G och #L, Information om övriga allergener, ring Blå lågan 0243-725 16 eller kontakta personalen

 

Veckans Sallad: Kebabsallad med vitlöksdressing

 

Vegetariska alternativ:

Måndag: Stuvade makaroner med vegobollar #L #G

Tisdag: Spaghetti med veg. bolognese #G

Onsdag: Veg. Flygande Jacob med Oumph, banan och jordnötter samt ris #L

Torsdag: Broccolisoppa med pannkaka #G#L

Fredag: Veg. vårrullar med sötsursås & jasminris #L #G

 

Med reservation för ändringar

Lunchmeny Blå lågan 2025v47

Back To Top