Meny Blå Lågan v.40 30/9 – 4/10
Måndag 30/9
- Köttbullar med gräddsås, lingonsylt samt potatismos #L
- Sprödbakad fisk med remouladsås och kokt potatis #G#L
- Biff Stroganoff med creme fraiche, dijon samt ris #L
Tisdag 1/10
- Italiensk köttfärsröra (oliv, soltorkad tomat, vitlök mm) med pasta #G#L
- Flygande Jakob (kyckling, bacon, jordnötter, banan) med ris #L
- Fiskgratäng med saffran, paprika och lök samt potatismos #L
Onsdag 2/10
- Gratinerad kassler med färskost, grönsaker samt potatismos #L
- Kalkonschnitzel cordon blue med gräddig tomatsås samt jasminris #G#L
- Köttfärslimpa med timjanssky, rårörda lingon och kokt potatis #L
Torsdag 3/10
1.a Ärtsoppa med pannkaka #G#L
1.b Tomatsoppa med pannkaka #G#L
- Nattbakad fläskkarré med pepparsås och stekt potatis #L
- Cajunkryddat strimlat nötkött med tomat- & basilikasås samt jasminris
Fredag 4/10
- Färsbiff med potatisgratäng och rödvinssky #L
- Thaikycklinggryta med cocosmjölk, limeblad, thaibasilika samt jasminris
- Stekt sej med gräslökssås och kokt potatis #L.
Maträtter som innehåller gluten och laktos är märkt med #G och #L, Information om övriga allergener, ring Blå lågan 0243-725 16 eller kontakta personalen
Veckans Sallad: Caesarsallad med kyckling, bacon, krutonger samt caesardressing #G#L
Varje vecka: Hamburgare #G
Vegetariska alternativ:
Måndag: Veg. biff med remouladsås samt potatismos #L
Tisdag: Flygande Jakob (quornfilé, banan, jordnötter) med ris #L
Onsdag: Vårrulle med sweetchili, wokgrönsaker och ris #G#L
Torsdag: Tomatsoppa med pannkaka #G#L
Fredag: Broccolimedaljonger med potatisgratäng #L
Med reservation för ändringar
Meny Blå Lågan v.41 7/10 – 11/10
Måndag 7/10
- Gratinerad falukorv med potatismos #L
- Sprödbakad fisk med äpple- och currysås samt kokt potatis #G#L
- Soja/vitlöksmarinerat kycklinglår med srirachamajo & ris
Tisdag 8/10
- Strimlad kyckling i pestosås med pasta #G#L
- Köttbullar med gräddsås, lingonsylt och potatismos #L
- Sej i ägg- och persiljesås samt kokt potatis #L
Onsdag 9/10
- Kåldolmar med brunsås, lingonsylt samt kokt potatis #L
- Jambalaya (kyckling, räka, skinka) med rhode islandsås #L
- Strimlat fläsk i cocossås med jasminris
Torsdag 10/10
1.a Ärtsoppa med pannkaka #G#L
1.b Potatis- och purjolökssoppa med pannkaka #G#L
- Färsbiff med choronsås och stekt potatis #L
- Helstekt kotlettrad med dijon- & dragonsås samt rostad potatis #L
Fredag 11/10
- Tacogratäng med ris #L
- Schnitzel med pepparsås och stekt potatis #G#L
- Stekt kycklingfilé med tzatziki och rostade rotfrukter #L
Maträtter som innehåller gluten och laktos är märkt med #G och #L, Information om övriga allergener, ring Blå lågan 0243-725 16 eller kontakta personalen
Veckans Sallad: Kebabsallad med vitlöksdressing #L
Varje vecka: Hamburgare #G
Vegetariska alternativ:
Måndag: Falafel med äppel- och currysås samt potatismos #L
Tisdag: Veg. gryta med ris
Onsdag: Vårrullar med grönsaker och ris
Torsdag: Potatis- och purjolökssoppa med pannkaka #G#L
Fredag: Veg. tacogratäng med ris #L
Med reservation för ändringar