Meny Blå Lågan v. 46 10-14/11
Måndag 10/11
- Sprödbakad torsk med rom- & purjolökssås & kokt potatis #G
- Ugnstekt lunchkorv med senapssås & potatismos #L
- Asiatisk biffgryta med lök, curry & jasminris
Tisdag 11/116
- Pepparrotskött & kokt potatis #L
- Pasta med Salsiccia, tomat & Burrata #L #G
- Stekt sej med kall dill-& citronsås & örtrostad potatis #G
Onsdag 12/11
- Spansk fiskgratäng med paprika, lök, tomat, oliver, creme fraiche & kokt potatis #L
- Rotmos med fläskkorv från Siljans Chark #L
- Pulled pork med fermenterad vitlöksyoghurt och rostad potatis #L
Torsdag 13/11
1.a Ärtsoppa med pannkaka #G#L
1.b Rostad tomat& paprikasoppa med pannkaka #G#L
- Viltfärsbiffar med enbärsgräddsås, rårörda lingon & potatismos #L
- Vegetarisk lasagne med grillgrönsaker #L #G
Fredag 14/11
- Ugnsbakad regnbåge med tomat, fänkål, saffransaioli & kokt potatis
- Hamburgare med dressing, ost, bröd &stekt potatis #G#L
- Kycklinglår med soltorkadtomat, bladspenat, crèmefraiche & ris #L
Maträtter som innehåller gluten och laktos är märkt med #G och #L, Information om övriga allergener, ring Blå lågan 0243-725 16 eller kontakta personalen
Veckans Sallad: Tacosallad med stekt köttfärs, riven ost, guacamole, salsa & nachos #L
Vegetariska alternativ:
Måndag: Veg. biff med purjolöksdressing & kokt potatis
Tisdag: Pasta med soltorkad tomatgryta med grana padano #G#L
Onsdag: Veg. Pytt med vitlöksdressing #L
Torsdag: Rostad tomat& paprikasoppa med pannkaka #G#L
Fredag: Veg. Burgare med dressing, ost, bröd & stekt potatis #G#L
Med reservation för ändringar
Meny Blå Lågan v. 47 17-21/11
Måndag 17/11
- Stekt falukorv & stuvade makaroner #G #L
- Sprödbakad fisk med remouladsås & kokt potatis #G
- Asiatisk kycklinggryta med cashewnötter & ris
Tisdag 18/11
- Spaghetti & köttfärssås #G
- Bouef Bourgogne (bacon, lök, svamp) & potatismos #L
- Ugnsbakad sej med vitvinssås, soltorkade tomater & kokt potatis #L
Onsdag 19/11
- Björkeby fisk med örtsås & potatismos #L #G
- Flygande Jacob (kyckling, bacon, banan, jordnötter) & ris #L
- Biff med dijon & dragonsås, champinjoner & ris #L
Torsdag 20/11
1.a Ärtsoppa med pannkaka #G#L
1.b Broccolisoppa med pannkaka #G#L
- Nattbakad fläskkarré med rödvinssky, örtsmör & rostad potatis #L
- Kebabgryta med vitlöksyoghurt & ris #L
Fredag 21/11
- Vårrullar med nötkött, sötsursås & jasminris #L #G
- Färsbiff med pepparsås & rostad potatis #L
- Parmesanpanerad kycklinglår med caesardressing & rostad potatis #
Maträtter som innehåller gluten och laktos är märkt med #G och #L, Information om övriga allergener, ring Blå lågan 0243-725 16 eller kontakta personalen
Veckans Sallad: Kebabsallad med vitlöksdressing
Vegetariska alternativ:
Måndag: Stuvade makaroner med vegobollar #L #G
Tisdag: Spaghetti med veg. bolognese #G
Onsdag: Veg. Flygande Jacob med Oumph, banan och jordnötter samt ris #L
Torsdag: Broccolisoppa med pannkaka #G#L
Fredag: Veg. vårrullar med sötsursås & jasminris #L #G
Med reservation för ändringar
