Meny Blå Lågan v. 43 21-25/10
Måndag 21/10
- Köttbullar med gräddsås, lingonsylt och kokt potatis #L
- Chicken nuggets med jasminris och srirachamajonnäs
- Strimlat fläsk i gul currysås med ris #L
Tisdag 22/10
- Pasta med ost- och skinksås #G#L
- Kycklingwok med sweet chilidressing och jasminris #L
- Parmesanpanerad fläskmedaljong med tomatsås, basilikaolja och kokt potatis #G
Onsdag 23/10
- Björkebyfisk med örtdressing samt potatismos #G#L
- Chili con carne med ris
- Mozzarellafylld färsbiff med ratatouille och kokt potatis #L
Torsdag 24/10
1.a Ärtsoppa med pannkaka #G#L
1.aa Ärtsoppa med fläskpannkaka #G#L
1.b Tomatsoppa med pannkaka #G#L
1.bb Tomatsoppa med fläskpannkaka #G#L
- Wallenbergare ala Lågan med skysås, lingonsylt och potatismos #L
- BBQ – Kyckling med coleslaw och rostad potatis
Fredag 25/10
- Sprödbakad fisk med skagenröra samt kokt potatis #G#L
- Hamburgare med bröd, cheddarost, dressing och stekt potatis #G#L
- Kebabpanna (kebab, potatis, grönsaker) med vitlöksdressing #L
Maträtter som innehåller gluten och laktos är märkt med #G och #L, Information om övriga allergener, ring Blå lågan 0243-725 16 eller kontakta personalen
Veckans Sallad: Salami och brie med vitlöksdressing #L
Varje vecka: Hamburgare #G
Vegetariska alternativ:
Måndag: Falafel med ris och srirachamajonnäs #G#L
Tisdag: Wok med jasminris
Onsdag: Veg. Chili con carne med ris
Torsdag: Tomatsoppa med pannkaka #G#L
Fredag: Veg. Burgare med tillbehör #G#L
Med reservation för ändringar
Meny Blå Lågan v. 44 28/10-1/11
Måndag 28/10
- Johans falukorv (creme fraiche, bacon, senap) med potatismos #L
- Sprödbakadfisk med rom- och purjolökssås samt kokt potatis #G#L
- Stekt kycklinglår med mojo rojo samt rostade rotfrukter #L
Tisdag 29/10
- Jambalaya (kyckling, skinka, räkor) med rhode islanddressing #L
- Jägargryta (nötfärs, bacon, rotfrukter, svamp m.m.) med potatismos #L
- Pankopanerad sej med caesardressing och kokt potatis #G
Onsdag 30/10
- Biff Stroganoff med ris #L
- Färsjärpe med gräddsås och kokt potatis #L
- Fiskgratäng med spenat, vitvinssås, räkor & kokt potatis #L
Torsdag 31/10
1.a Ärtsoppa med pannkaka #G#L
1.b Spenatsoppa & ägghalva med pannkaka #G#L
- Krämig fläskfilégryta (kantarell, broccoli m.m.) med rostad potatis #L
- Färsbiff med timjanssky samt potatismos #L
Fredag 1/11
- Kebabgryta med vitlöksdressing samt ris #G#L
- Stekt kycklingfilé med pestosås och rostad potatis #L
- Nattbakad fläskkarré med champinjonsås samt kokt potatis #L
Maträtter som innehåller gluten och laktos är märkt med #G och #L, Information om övriga allergener, ring Blå lågan 0243-725 16 eller kontakta personalen
Veckans Sallad: Tonfisksallad med kokt ägg samt örtdressing #L
Varje vecka: Hamburgare #G
Vegetariska alternativ:
Måndag: Veg. Biff med rom- och purjolöksås samt potatismos #L
Tisdag: Veg. Jambalaya med rhode islanddressing #L
Onsdag: Oumphgryta med rotfrukter samt ris
Torsdag: Spenatsoppa och ägghalva med pannkaka #G#L
Fredag: Veg. Kebabgryta med vitlöksdressing och ris #L
Med reservation för ändringar