Meny Blå Lågan v.16 15/4 – 19/4
Måndag 15/4
- Fylld lunchkorv med potatismos #L
- Fiskgratäng med sparris och räkor samt potatismos #L
- Kycklinggryta med soltorkad tomat, creme fraiche, dijon, dragon och ris #L
Tisdag 16/4
- Spaghetti med köttfärssås #G
- Biff Stroganoff med ris #L
- Italiensk fiskgratäng (oliv, tomat, paprika, grana padano mm) med kokt potatis #L
Onsdag 17/4
- Chili con carne med ris
- Kalkonschnitzel med gräddig tomatsås och klyftpotatis #G#L
- Lax- & spenatlasagne med citron och örter #G#L
Torsdag 18/4
1.a Ärtsoppa med pannkaka #G#L
1.b Morotssoppa med pannkaka #G#L
- Helstekt fläskfilé med potatisgratäng samt rödvinssky #L
- Oxbringa med rotmos och pepparotscreme #L
Fredag 19/4
- Kycklinggryta med pesto samt jasminris #L
- Färsbiff med bearnaisesås och stekt potatis #L
- Pankopanerad sej med lime- & ingefärssås samt grönsaksris #G#L
Gluten och laktos är märkt med #G och #L, Information om övriga allergener, ring Blå lågan 0243-725 16 eller kontakta personalen
Veckans Sallad: Tacosallad med stekt köttfärs, riven ost, guacamole, salsa samt nachos #L
Varje vecka: Hamburgare #G
Vegetariska alternativ:
Måndag: Gratinerad qournfilé med sparris och potatismos #L
Tisdag: Spaghetti med veg. Bolognese #G
Onsdag: Veg. Schnitzel med gräddig tomatsås och klyftpotatis #G#L
Torsdag: Morotssoppa med pannkaka #G#L
Fredag: Veg. biff med bearnaisesås samt stekt potatis #G#L
Med reservation för ändringar
Meny Blå Lågan v.17 22/4 – 26/4
Måndag 22/4
- Köttbullar med gräddsås, lingonsylt samt potatismos #L
- Sprödbakad fisk med örtdressing och kokt potatis #G#L
- Tandoorimarinerad kyckling med lime- & vitlöksyoghurt samt stekt grönsakris #L
Tisdag 23/4
- Paprika- och köttfärsgratäng med jasminris #L
- Fisk på fiskarhustruns vis med potatismos #L
- Köttfärslimpa med bacon, ädelost, purjolök, pepparsås & stekt potatis #L
Onsdag 24/4
- Köttfärsjärpe gräddsås, lingonsylt och kokt potatis #L
- Jambalaya (räkor, kyckling, skinka) med rhode islandsås #L
- Fiskgratäng med vitvinssås, fänkål, räkor samt potatismos #L
Torsdag 25/4
1.a Ärtsoppa med pannkaka #G#L
1.b Svampsoppa med pannkaka #G#L
- Nattbakad fläskkarré med gräddig rödvinssås och rostad potatis #L
- Vegetarisk lasagne med zucchini, aubergine, paprika, tomatsås & grana padana #G#L
Fredag 26/4
- Kebabgryta med ris och vitlöksdressing #G#L
- Thaikycklinggryta med cocosmjölk, wokgrönt samt jasminris
- Vitlök- & chilimarinerad kotlettrad med rostad vitlökssky & rostad potatis
Gluten och laktos är märkt med #G och #L, Information om övriga allergener, ring Blå lågan 0243-725 16 eller kontakta personalen
Veckans Sallad: Kebabsallad med feferoni och vitlöksdressing #L
Varje vecka: Hamburgare #G
Vegetariska alternativ:
Måndag: Falafel med potatismos, grönsaker samt vitlöksdressing #G#L
Tisdag: Paprika- & vegofärsgratäng med jasminris #L
Onsdag: Veg. jambalaya med rhode islandsås #L
Torsdag: Svampsoppa med pannkaka #G#L
Fredag: Veg. kebabgryta med ris och vitlöksdressing #G#L
Med reservation för ändringar